HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


  Allt inom träns
  Bettguide
  Köpguide hästtransporter
  Köpguide sadel
  Lädervård guide
 1. Varför lädervård?  
 2. Hur tvättar man läder? »  
 3. Hur smörjer man läder - olja? »  
 4. Hur smörjer man läder - balsam? »  
 5. Vilka produkter bör jag undvika inom lädervård? »  
 
   

Varför lädervård?

Innan vi går in på vad du kan göra för att minska slitaget på lädret på din utrustning måste vi klargöra varför och hur viktigt det är med lädervård.

För att undvika att lädret torkar ut och att slitage från ex. smuts inte ska öka måste man hela tiden ta hand om det, man måste sköta om det för att det ska må bra. Det är av stor vikt att lädret inte blir allt för fettfattigt då det i sådana fall kan uppstå torröta (lädrets fibrer blir spröda och kan gå av). Torröta går ej att lindra, bara förhindra. Med andra ord, om läder drabbas av torröta finns det inget man kan göra åt saken. Det spelar ingen roll ifall man försöker smörja upp det igen, läder som råkar ut för torröta förblir sprött och måste därför slängas.

För att vårda lädret på bästa sätt och för att öka dess livslängd finns det i huvudsak två saker man bör göra; tvättning och insmörjning av antingen olja eller balsam.Här hittar du alla artiklar i guiden:

1. Varför lädervård?
2. Hur tvättar man läder? »
3. Hur smörjer man läder - olja? »
4. Hur smörjer man läder - balsam? »
5. Vilka produkter bör jag undvika inom lädervård? » 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser