HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


 
  Allt inom träns
  Bettguide
  Köpguide hästtransporter
  Köpguide sadel
 1. Köpa sadel efter häst eller ryttare? »  
 2. Vilken typ av ridning är du?  
 3. Priser för en sadel? »  
  Lädervård guide
   

Vilken typ av ridning är du?

Vilken typ av ridning är den viktigaste frågan du bör ställa dig innan du ska köpa en sadel. Inom ridning finns det, som inom så många andra sporter, olika genrer. För varje genre finns det en sadel som lämpar sig bäst för just den genren och därav är mindre funktionell vid en annan typ av ridning. Exempelvis är dressyrsadel framtagen för dressyr varför dressyrsadeln också lämpar sig bäst för just dressyr. Likaså lämpar sig en hoppsadel bäst för hoppning då den är utformad att underlätta hoppningen för både ryttare och häst.

Vet du med dig att du både kommer syssla med dressyr och hoppning är det bästa alternativet att köpa en dressyrsadel och en hoppsadel. Då dressyrsadeln och hoppsadeln skiljer sig så pass mycket i hur de underlättar för häst och ryttare i de olika genrerna av ridning är det inte lämpligt att köpa en av de två sadlarna för att använda inom både dressyr och hoppning.

Skulle det vara så att du exempelvis sysslar betydligt mer dressyr än hoppning och inte har möjligheten att köpa två sadlar, kan en mindre extrem dressyrsadel vara passande för dig då denna även går att använda till hoppning över lägre hinder.Här hittar du alla artiklar i guiden:

1. Köpa sadel efter häst eller ryttare? »
2. Vilken typ av ridning är du?
3. Priser för en sadel? » 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser