HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


 
  Allt inom träns
  Bettguide
 1. Tränsbett »  
 2. Stångbett »  
 3. Kombinationsbett »  
 4. Bettlösa alternativ »  
 5. Andra bett »  
  Köpguide hästtransporter
  Köpguide sadel
  Lädervård guide
   

Bettguide - Allt om bett.

Här har vi samlat information om en rad olika typer av bett som används idag runt om i världen. Men innan vi går in på de olika bettvarianterna kan vi kort sammanfatta vad ett bett faktiskt är och dess funktion när man rider.

Av alla delar som ingår i betslet är det bettet som är den del som sitter i hästens mun. Det vanligaste materialet som bettet är gjort av är metall, som även ibland kan täckas av gummi eller plats för att bettet ska bli mjukare för hästen. (bett kan även helt vara gjorda av gummi eller plats, detta för att göra det ännu mer skonsammare för hästen). Bettet används för att förmedla handens signaler till hästen och på så vis kunna styra hästen.

På vardera sida av hästens mun sitter det en bettring som löper genom bettets yttersida. Det är bettringarna som förbinder bettet med träns och tyglar (eller tömmarna).

Till vänster finner du olika typer av bett som alla har särskilda funktioner och används runt om i världen idag.


Här hittar du alla artiklar i guiden:

1. Tränsbett »
2. Stångbett »
3. Kombinationsbett »
4. Bettlösa alternativ »
5. Andra bett » 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser