HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


  Hästraser i Sverige
  Appaloosa »
  Arabiskt fullblod »
  Ardenner »
  Connemara »
  Engelskt fullblod »
  Fjordhäst »
  Frieserhäst »
  Haflinger »
  Islandshäst »
  Lipizzaner »
  New Forest
  Russ »
 
   

New Forest
New Forest är en fin ponny vars ursprung finns i Hampshire, i dess stora skogar i södra England. New Forest var en hästras som troligen förblev relativt opåverkad ända fram tills då drottning Viktoria visade intresse för hästrasen, på 1800-talet. Aveln involverade bland annat arabiskt fullblod, som stationerades ut i området. (De två araberna Zorah och Albeyan är två hingstar som haft stor betydelse för New Forest aveln). Vid sekelskiftet involverades även andra engelska ponnyraser (welsh, dartmoor m.fl)  i aveln. Hästrasen fanns tidigt med som en arbetshäst för de lättare sysslorna inom jordbruket i England. New Foresthästar används dock idag enbart som ridponny.

Det är inom dressyr och hoppning samt som familjehäst som vi oftast återfinner New Forest rasen i Sverige. År 1967 bildades Svenska New Forestföreningen i Sverige.
Hästrasen har en mankhöjd mellan 122-148 cm. Hästen finns i alla färger, men vanligaste färgen för New Foresthästar är brun. Den färg som inte är tillåten inom rasen är skäck. Det är inte heller tillåtet med vita tecken över ljust skinn på bakben ovanför en horisontell linje genom hasspetsen, framben över skenbenet, eller bakom huvudet.

 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser