HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


  Hästraser i Sverige
  Appaloosa »
  Arabiskt fullblod »
  Ardenner »
  Connemara »
  Engelskt fullblod »
  Fjordhäst »
  Frieserhäst »
  Haflinger »
  Islandshäst »
  Lipizzaner
  New Forest »
  Russ »
 
   

Lipizzaner
Lipizzaner är en hästras som har härstammar från Österrike-Ungern. Lipizzaner är också namnet på den berömda Spanska Ridskolan i Wien, som ligger i det område som lipizzaner hästen kommer ifrån. Ärkehertig Karl grundade år 1580, ett stuteri i Lipica där man mycket framgångsrikt bedrivit avelsarbete där grunden är de åtta hingstlinjer som utgör basen för alla lipizzaner hästar. (Än idag har många lipizzanare ett släktnamn som berättar ifrån vilken hingstlinje hästen kommer).
I Sverige finns det ca 600 lipizzaner som används främst inom dressyr, cirkus, körning, distans, inom ridskola och som fritidshäst. År 1974 grundades Svenska Lipizzanerföreningen, SLF.

Hästen har en mankhöjd mellan 145-160 cm. Trots sin ringa storlek ger den intryck av att vara en större häst, detta tack vare dess muskulösa och kompakta kropp. Hästrasen är mycket intelligent, vänlig och livlig som föds svart eller brun, för att under åren vitna (vissa hästar förblir dock svarta/bruna hela livet). Lipizzaner räknas som unghästar upp till dess de är 6-7 år gamla, detta p.g.a. de mognar sent, både fysiskt och psykiskt.

 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser