HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


  Hästraser i Sverige
  Appaloosa »
  Arabiskt fullblod »
  Ardenner »
  Connemara
  Engelskt fullblod »
  Fjordhäst »
  Frieserhäst »
  Haflinger »
  Islandshäst »
  Lipizzaner »
  New Forest »
  Russ »
 
   

Connemara
Connemara är en ponny som ursprungligen kommer från Irlands västkust, Connemaradistriktet (därav namnet på hästrasen). Användning inom arbete av connemaraponnyn har bedrivits ändra fram till idag, då arbetsuppgifterna varierat, allt från ridhäst till packhäst och draghäst. Som extra inkomst i hushållen anordnades även kapplöpningar på de Irländska stränderna, (det går historier om hur connemaraponnys finansierat skolgång och husbyggen för familjer som hade en snabb och kvivk connemara). Vad gäller ponnyns karaktäristiska egenskaper kan man nämna lätthanterlig, stark och arbetsvillig, egenskaper som fortfarande är av största intresse vid avel.

I Sverige kom de första connemarorna år 1964, 41 år efter att föreningen The Connemara Pony Breeders Society (CSBS) bildades. En förening vars primära uppgift var att inspektera och stambokföra avelsdjuren, (föreningens svenska motsvarighet grundades 1965).

Dessa ponnys gör sig utmärkt inom alla grenar vad gäller ridsport och är en mycket eftertraktad allroundhäst, (även de som växer sig större än ponnymåttet).
Connermara har en mankhöjd på ca 138-145 cm med färgerna (tillåtna för att klassas som connemaraponnys) gulbrun, svart, skimmel, brun, i mindre omfattning även fux, isabell och konstantskimmel. Det är en kompakt häst som är välproportionerlig ridtyp med stark uppbyggnad med djup och rymlig bröstkorg.

 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser