HotelSpecials.se
HÄSTANNONSER.NET
- Sveriges sökmotor för hästannonser och hästföretag
 
Hästar & tillbehör säljes   Hästtillbehör & utrustning säljes   Medryttare & foderhästar   Stallplatser & bete   Hästtillbehör branschregister
  Guider
  Hästraser
  Om oss
Köpa Båt?
Här hittar du alla båtannonser >>
HotelSpecials.se


  Hästraser i Sverige
  Appaloosa »
  Arabiskt fullblod
  Ardenner »
  Connemara »
  Engelskt fullblod »
  Fjordhäst »
  Frieserhäst »
  Haflinger »
  Islandshäst »
  Lipizzaner »
  New Forest »
  Russ »
 
   

Arabiskt fullblod
Arabiskt fullblod, troligen en av de mest mytomspunna av hästraser i världen. Det arabiska fullblodet är en stark, modig och uthållig häst, vars karaktäristiska egenskaper uppkommit genom århundraden av användning utav beduiner. Hästrasens egenskaper har frammanats under såväl hårda strider mellan beduinstammar, likväl kraftiga sandstormar i ökenländerna. Något som särskilde beduinerna från många andra som födde upp hästar runt om i världen för århundraden sedan, var att de var mycket noga med att hålla rasen ren. Dock genom spridning av det arabiska fullblodet i världen har denna starka hästras fått utgöra grunden till många andra raser, (ex engelskt fullblod). 

I dagens Sverige är det främst inom galopp, western, utställning, familjehäst och distans som arabsikt fullblod används. År 1964 grundades föreningen Svensk Arabhästföreningen (SAHF).

Denna häst som av många anses vara den vackraste hästrasen i världen har en mankhöjd mellan 145-155 cm. Ett arabiskt fullblod är smidig och vig med ett relativt litet huvud med stora ögon. Dess färger är skimmel, fux, brun eller svart.

 
Butiker Foder och hö Hästtransporter och fordon Hovslageri och hästhälsa Kläder och skor Rid och hästutrustning Ridbana och manege Stall och box Stängsel och hage Tjänster Trav och körning
Sitemap Alla hästannonser